Recepty na maso z divokého holuba

 DIVOKÝ HOLUB NADÍVANÝ

 K pečení se hodí jen mladí holubi. Do jemně posekaných holubích jater, srdce, staženého žaludku a hříbků přidáme kousek másla, syrové vajíčko, jemně krájenou petrželku s cibulí, trochu soli, pepř, trochu muškátového oříšku a se strouhanou houskou zpracujeme vše na nádivku. Tou naplníme holuba, pečeme ho na másle s praženou cibulí 1 1/2 hodiny.

Autor: Kuchařské předpisy od Josefa Hřebce, první vydání 1952 

 

DIVOKÝ HOLUB DUŠENÝ

Mladé holuby očistíme, vykucháme, osolíme a prsíčka protáhneme slaninou. Na másle udusíme zeleninou, cibuli, několik zrnek pepře, bobkový list a tymián. Dusíme do měkka a podléváme polévkou. Hotové holuby vyjmeme, šťávu zaprášíme lžící hladké mouky, přidáme trochu citrónové šťávy, trochu červeného vína, kostku cukru a trochu rybízové zavařeniny. Holuby podáváme rozpůlené a poléváme procezenou šťávou. Příloha: brambory a červené zelí.

Autor: Kuchařské předpisy od Josefa Hřebce, první vydání 1952

Štítky

Kontakt

Pavel Šmidrkal Spojilská 1853
Pardubice
53003
smidrkal@prodej-zveriny.cz